Voormalige liberale burgemeester Zelzate kiest voor Vlaams Belang

Voormalig burgemeester van Zelzate, Frank Bruggeman, heeft gekozen voor Vlaams Belang. De voormalige Open Vld’er gaat moedig de verkiezingen in de Oost-Vlaamse stad tegemoet met een nieuwe kartellijst genaamd ‘Vlaams Belang-Voluit Zelzate’. Dit heeft hij aangekondigd tijdens een persconferentie waar ook Vlaams Parlementslid Guy D’haeseleer (Vlaams Belang) het woord voerde. Bruggeman wil naar eigen zeggen het extreemlinkse blok in Zelzate doorbreken met zijn nieuwe lijst, zoals gemeld door HLN.

Zelzate heeft al enkele jaren te maken met een links blok, met zowel PVDA als Vooruit in het gemeentebestuur, wat volgens Bruggeman tot problemen heeft geleid. De stad is recentelijk negatief in het nieuws gekomen vanwege gewelddadige incidenten, vaak gepleegd door allochtone jongeren.

Bruggeman, die sinds 2019 als onafhankelijke zetelt nadat hij verstoten werd door de liberalen van Open Vld, wil hier verandering in brengen. Hij ziet de tijd rijp voor een nieuw, rechts beleid en heeft aangekondigd een kartellijst op te stellen genaamd ‘Vlaams Belang-Voluit Zelzate’. Bruggeman was in het verleden van 2013 tot 2018 burgemeester van Zelzate onder de liberalen.

Kartellijst

De partij kan niet alleen rekenen op Bruggeman als liberale afvallige, maar ook andere ex-Open Vld’ers, zoals oud VLD-gemeenteraadsleden Frederik Uyttendaele en Jan De Beule, zullen de lijst aanvullen. Ook ex-N-VA’er Rufo Molero en onafhankelijk raadslid Filip Bruggheman zullen Bruggeman bijstaan.

Naast lijsttrekker voor het kartel in Zelzate wordt hij ook lijstduwer voor het Vlaams Parlement. Bruggeman was tot 2019 lid van de raad van bestuur van de partij, maar na zijn verwijdering als bestuurslid leverde hij ook snel zijn lidmaatschap in. Sindsdien heeft hij, samen met Filip Bruggheman, een rechtsere koers gevaren als onafhankelijke raadsleden.

Bruggeman heeft vertrouwen in de groep die hij al heeft weten samen te stellen en hoopt nog meer mensen aan te trekken. In voorgaande verkiezingen was hij de tweede populairste politicus in het dorp. Volgens hem zien de mensen wat er misgaat in Zelzate en begrijpen ze dat dit te wijten is aan het extreemlinkse stadsbestuur.