Teken van leven XCVIII: “Hij komt, hij komt …

…die lieve goede Sint”. Naar Antwerpen en naar zowat alle steden en gemeenten in Vlaanderen en Nederland.

Mevrouwen, mijne heren, Vlaamse vrienden,

zo zeker als dat er géén stoute kinderen zijn is het zeker dat Sints helper “Zwarte Piet, zo zwart als roet” weer eerst door ’t bleekmiddel moet vooraleer aan de zijde van de goedheilige man te mogen opdagen.

Roetpieten kunnen nog net – ook in de stad waarvan de burgemeester de auteur is van een boekje ‘Tegen woke’ – tot sommige menen dat ook dat erover is. Gewoon: weg met Piet.

En “Sint”? Op menig mijter is ’t kruis vervangen door een vraagteken, alsof Sint Nicolaas twijfelt aan zijn genderidentiteit.

Zij die van traditie houden zonder complexen en menen dat Sinterklaas een kinderfeest moet blijven, gaan van stoeten en intochten géén betogingen maken. Dat laten we aan hen die onze gebruiken het liefst willen uitwissen, zoals ze ook foto’s van Zwarte Piet op “frustratieboek” (facebook) systematisch verwijderen.

’t Is niet omdat we het feest voor onze kleinkinderen niet willen verpesten dat we weerloos zouden zijn. Wellicht hebt u nog wel een kinderboek van voor ‘de grote was’: vertel eruit, toon het in al zijn ‘politieke incorrectheid’. Blijf spreken van Sinterklaas én Zwarte Piet, als ware het een tweeling.

En er is hoop! Tik, tak, tik, tak… 9 juni 2024 komt per seconde dichterbij. U en ik, wij kunnen dan de wokewaanzin een halt toeroepen. Met een Vlaamsnationale meerderheid in het Vlaams Parlement, bevoegd voor cultuur, bevoegd over Sinterklaas en Zwarte Piet, gaan we Sinterklaas en Zwarte Piet in ere herstellen. Al was dat de enige reden dat u Vlaams Nationaal zou stemmen: ’t is de juiste reden.   

Vlaamse vrienden,

We kunnen u nog een andere “blijde intrede” aankondigen: deze van TOM VAN GRIEKEN op 20 DECEMBER in SINT-JOB. Het zal ons KERSTFEEST nog meer glans geven dat we beginnen met een schitterende toespraak van Tom.

We gaan er niet flauw over doen: het is een erkenning van jullie betrokkenheid bij onze werking en voor de bestuursleden een waardering van hun mateloze inzet.

We hernemen de verdere info in een volgend “teken” (dat zal dan nr 99 zijn) maar u kan deze ook terugvinden in de recentste “tekens”.

Dat we uitkijken naar de komst van de Frans-Vlaming WIDO BOUREL op 24 NOVEMBER naar ANTWERPEN is geweten. Intussen is zijn nieuwste boek “FRANS MAAR TOCH VLAAMS” van de persen gerold en beschikbaar na de AMERIKALEZING.

Het zal een lezing zijn met een feestelijk karakter, want we voorzien Vlaamse rijstpap, broodpudding, appelcake en Picon. We vragen per portie twee euro, geld dat we meegeven met Wido zodat deze in Frans-Vlaanderen onze Vlaamse, Nederlandstalige cultuur kan blijven promoten. Voor dit “PROJECT FRANS-VLAANDEREN” gaan we uiteraard ook met de pet rond en hopen we op uw gulle gift.

Aanvang om 14.00 uur in ’t secr. Vlaams Belang, Amerikalei 98, Antwerpen.

Inschrijven is nu echt wel aanbevolen want er is ruime belangstelling! Een seintje aan seniorenforumantwerpen@telenet.be

Mevrouwen, mijne heren, Vlaamse vrienden,

aan Napoleon danken we dat Antwerpen een dokkenhaven is: in 1809 gaf de kleine korporaal opdracht aan 2000 veroordeelden om met de hand een dok te graven dat uitkomt op de Schelde. Dat onthouden we van ons bezoek aan het havenhuis. Hij was natuurlijk al lang geen korporaal meer, neen, hij was al gewoon te wonen in een paleis, en dat paleis staat aan de Meir te Antwerpen.

Op DINSDAG 21 NOVEMBER houden we daar halt, want we gaan VAN.DEN. OPERA.TOT.AAN.DEN.BOERENTOREN.

Daarvoor komen we samen om 14.00 uur op het OPERAPLEIN, en winkelen in ‘t stad zal nadien nooit meer ’t zelfde zijn.

Er is evenwel een staking van De Lijn aangekondigd, maar ervaring leert ons intussen dat deze amper impact heeft. U kan altijd even kijken op www.delijn.be .

Omdat we aansluitend trakteren in “De Post” op de Groenplaats (dankzij uw bijdrage van € 5 ter plaatse). willen we graag dat u, moest u dat nog niet gedaan hebben, ons een seintje geeft: seniorenforumantwerpen@telenet.be .0495 827 607

Zelfde verzoek voor ons groepsbezoek aan “DE BOERENKRIJG”, de tentoonstelling in het Bormshuis, Volkstraat 30, te Antwerpen. We hebben daar een afspraak op DINSDAG 5 DECEMBER om 14.00 uur.

Vlaamse vrienden,

de dagen worden nu snel korter, de nachten langer.

Het is dan goed om in een fijn gezelschap te vertoeven.

Voor dat fijne gezelschap tekenen zo nu en dan

Mieke, Yvonne, Marianne, Lutgarde, Patt, Lutje en Dirk   

  Seniorenforum Regio Antwerpen   seniorenforumantwerpen@telenet.be   seniorenforum.antwerpen@vlaamsbelang.org   gsm: 0495 827 607   Rekeningnummer: Seniorenforum regio Antwerpen: BE66 9734 2502 5843  
datum tijdstipActiviteit  –  OnderwerpPlaats  Adreskostprijsopmerking
Dinsdag 21 / 11 14.00 uurStadswandeling van.den.opera.tot.den.boerentorenOperaplein, Antwerpen€ 5Ter plaatse
Vrijdag 24 /11 14.00 uurAmerikalezing PROJECT FRANS-VLAANDERENVB secretariaat Amerikalei 98, AntwerpenvrijAuteur Wido Bourel
Dinsdag 5 / 12 14.00 uurGroepsbezoek tentoonstelling DE BOERENKRIJGBormshuis Volkstraat 30, Antwerpen€ 5Ter plaatse
Zondag 10 / 12 14.00 uurInfostand tijdens voorzitterscongres SENIORENFORUM REGIO ANTWERPENKoningin Elisaberthzaal Astridplein, AntwerpenvrijOrganisatie Vlaams Belang
11, 12, 13 / 12Kerstreis naar Straatsburg  VOLZET
Woensdag 20 / 12 16.00 uurKERSTFEEST Seniorenforum regio AntwerpenFeestzaal Goorhof, Kerklei 16-22, Sint Job (Brecht)€20Inschrijven  via rekening.
Dinsdag 9/1/’24 14.00 uur“Individueel groepsbezoek” ZELDZAAM & ONMISBAARM A S Hanzestedenplaats 1, Antwerpen€ 8Ter plaatse.
Dinsdag 16/1/’24 14.00 uurCULTUUR ONTMOET NATUUR WANDELING STADSPARK ANTWERPENOorlogsmonument Van Eycklei 1, Antwerpen€ 5Ter plaatse
Vrijdag 26/1/’24 14.00 uurAmerikalezing                                                        DE ZES SYMPHONIEN VAN JEF VAN HOOFVB secretariaat Amerikalei 98, AntwerpenvrijMusicus         Stef Van Lier
  ACTIVITEITEN VAN BEVRIENDE VERENIGINGEN IN HET ANTWERPSE
datum + tijdstipActiviteit  –  OnderwerpPlaats  Adreskostprijsopmerking
Zaterdag 2 / 12 07.15 / 07.30Busreis KERSTMARKT ESSEN (Duitsland)Rond Punt Wommelgem / Vaartkom, Brandweerkazerne€ 9 / € 14VSF Kempen- Grobbendonk
Zaterdag 16 / 12 Vanaf 16.00 uurKERSTSFEER IN DE TUINHuize Machteld Gilliam 8, Grobbendonk€ 6 / € 10VSF Kempen Grobbendonk
%d bloggers liken dit: