Duitsland: 1 miljard euro voor de strijd tegen ‘rechts’.

De Duitse regering, bestaande uit de christen-democratische partij CDU van bondskanselier Angela Merkel, haar Beierse ‘christelijke’ bondgenoot, de CSU, en de SPD, socialistische partij, is overeengekomen om tussen 2021 en 2024 zo maar eventjes 1 miljard euro te reserveren voor een pakket maatregelen die gebruikt zullen worden in  de ‘strijd tegen het ‘rechtsnationalisme’.

Zo willen ze meer te weten te komen over de oorzaken en de opkomst van ‘rechts-extremisme en racisme’. Ze willen sterkere reacties van de overheid bij de aanpak van rechts-extremisme en het bevorderen van een sterker democratisch maatschappelijk middenveld.

Ze hebben een resem van voorstellen uitgewerkt die de tegemoet komen aan de standpunten en eisen van migrantenorganisaties. Zo heeft de commissie een lijst heeft opgesteld van ongeveer 90 concrete maatregelen ter bestrijding van ‘rechts-extremisme, racisme en antisemitisme’, die ter goedkeuring aan de Ministerraad zal worden voorgelegd.

Volgens de Sociaal-democratische Partij (SPD) heeft de commissie besloten een federale commissaris tegen racisme te benoemen, het begrip ras in de grondwet te vervangen en racistische en antisemitische beledigingen te bestraffen.

RVW

Bronnen:  ‘Agence Anadolu’, officieel Turks persagentschap en Lionel Baland.

%d bloggers liken dit: