Islamisering, wat zou dat toch zijn?

Tijdens de 40 minuten durende reis met de lijnbus tussen Aix-en-Provence en Marseille zond de chauffeur op vol volume verzen en geluiden uit de Koran uit.

“Het is mijn bus! Ik doe wat ik wil. Als je niet tevreden bent, stap je uit,” zei de chauffeur tegen een passagier die zijn ontevredenheid uitte over deze islamitische vaudeville. Een oudere vrouw zei tegen haar man niet te reageren: “Ons lot ligt zijn in zijn handen…”. Alleen een Algerijnse gepensioneerde protesteerde: “ge moet het secularisme van dit land respecteren”.

De Koran was de enige klank die 40 minuten lang door de luidsprekers van de bus werd gejaagd. Zondagochtend dwong de chauffeur van een pendelbus tussen Aix-en-Provence en Marseille zijn ongeveer 50 passagiers te luisteren naar Arabisch gezang. Naar aanleiding van dit ‘ongekend en onaanvaardbaar incident’ in het openbaar vervoer, heeft het bestuur van de Metropolis, zijn werkgever,  een onderzoek ingesteld.

“We begrijpen de angstgevoelens en woede van de passagiers en nemen de zaak ernstig. De beginselen van neutraliteit en secularisme in de openbare diensten zijn republikeinse waarden waarover wij geen compromissen zullen sluiten”, benadrukt de entourage van president Martine Vassal (LR). Er wordt administratief onderzoek gevoerd naar alle agenten die voor de metropool werken.”

“De chauffeur in kwestie is geen agent van Metropolis, maar een jonge rekruut van een onderaannemer. Het belangrijk om te onthouden dat dit niet het geval is met de andere bestuurders, maar met een jonge aanwinst van een onderaannemer”, zo luidde de excuses van de Metropolis.

Wanneer iemand chauffeur is van het openbaar vervoer, dan wordt die vergoed met gelden van de belastingbetaler en dan gelden alle voorwaarden en verplichtingen die de samenleving vraagt. Koranverzen horen misschien thuis in Qatar, Tanger of Oman, maar niet op een Europese lijnbus.

RVW

%d bloggers liken dit: