Nieuwe naam Brusselse Leopold II-tunnel = politiekcorrect geleuter…

Brusselaars kunnen kiezen welke vrouwennaam de huidige Leopold II-tunnel in de toekomst zal krijgen. Enfin, kiezen is er niet echt bij, want er werd al een politiekcorrecte lijst met 15 namen opgesteld waaruit de kiezers kunnen putten.  Naast de koninginnen Astrid en Elisabeth, kan men zijn stem ook uitbrengen op Vlamingenhaatster Antoinette Spaak (FDF), het Franse abortusicoon Simone Veil of de weerspannige asielzoekster Semira Adamu, die bij haar repatriëring jammer genoeg om het leven kwam. Verder hebben we nog  de Keniaanse milieu- en politiek activiste Wangari Muta Maathai, de Congolese sociologe en politica Sophie Madeline Kanza.

Vullen het lijstje aan: Annie Cordy (zangeres en actrice), Franse wetenschapper Marie Curie, filmmaakster Chantal Akerman, Isala Van Diest, de eerste vrouwelijke Belgische doctor in de geneeskunde, schrijfster Marguerite Yourcenar, de Amerikaanse burgerrechtenicoon Rosa Parks en Andrée De Jongh, de oprichtster van een ontsnappingsnetwerk.

De lijst werd bekend gemaakt door Brussels minister van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen) en staatssecretaris voor Gelijke Kansen Nawal Ben Hamou (PS).  Niet onmiddellijk figuren die ons vertrouwen inboezemen voor de uiteindelijke toekenning van de nieuwe benaming.

RVW

%d bloggers liken dit: