Regering lanceert campagne van ruim 1 miljoen euro voor uw mening over België (PALNWS)

De federale regering wil uw mening weten over de Belgische staatsstructuur en trekt daarvoor 1,1 miljoen euro uit. Daarop komt heel wat kritiek, omdat de bevolking ook tijdens de verkiezingen daarover al haar mening gaf, maar die verkiezingsuitslag werd volgens critici genegeerd.

“Eerst de verkiezingsuitslag negeren, daarna belastinggeld verspillen om de mening van de kiezer te kennen. Drie keer raden wat Verlinden zal doen met het resultaat”, aldus Tomas Roggeman, federaal parlementslid voor N-VA. Nee, het plan van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden kan op weinig sympathie rekenen, zo doen de reacties op sociale media vermoeden. Zowel bij bevolking als politici regent het kritiek.

Wat is het plan precies? Minister Verlinden wil via online enquêtes peilen naar de mening van burgers over België. Daarbij wil men “bezorgdheden en voorstellen over de toekomst van het Belgische federalisme en over bepaalde aspecten van democratische vernieuwing te verzamelen” met als doel een “vernieuwd en gemoderniseerd democratisch systeem”.

En dat mag wat kosten. Maar liefst 1,1 miljoen euro wordt door de federale regering vrijgemaakt voor de campagne, wat mogelijks nog kan oplopen. Eind dit jaar zou alles van start gaan en begin 2022 moet er een eerste verslag klaarliggen. Wat er met dat verslag zal gebeuren, en of er überhaupt iets mee zal gebeuren, is niet duidelijk.

%d bloggers liken dit: