Russische Spoetnik V-vaccin voor 91,6% effectief.

Volgens The Lancet, het medisch tijdschrift dat door veel wetenschappers beschouwd wordt als een van de meest gerenommeerde wetenschappelijke tijdschriften, is het Russische vaccin Spoetnik V voor 91,6% effectief tegen Covid-19.

Tot nu toe plaatste de EU van Ursula von der Leyen, en met haar een hele resem poco-virologen, heel wat ‘vraagtekens’ bij de werking van het Russische coronavaccin. Vraag is of die vraagtekens bij het vaccin werden geplaatst, of bij Poetin en Rusland, die immers niets goed kunnen doen. Soms wordt de indruk gewekt dat de haat tegen Poetin groter is dan de bezorgdheid om de gezondheid van de Europese bevolking.

Te midden van een hoogoplopende ruzie tussen de Europese Unie en farmaceut AstraZeneca, deed de maker van het Russische coronavaccin Spoetnik V nochtans een schitterend aanbod. De EU zou in het tweede kwartaal van dit jaar al 100 miljoen doses Spoetnik V kunnen krijgen. Daar werd uiteraard niet op ingegaan. Nu dat blijkt dat het vaccin van AstraZenica niet het verhoopte resultaat oplevert bij 55-plussers, is dat meer dan een gemiste kans. Volgende landen bestelden wel al tientallen miljoenen van het Spoetnik V-vaccin: Argentinië, Hongarije, Egypte, Nepal en Mexico. Zijn die landen dan minder bezorgd over de gezondheid van hun bevolking? Natuurlijk niet !

Vorige week vrijdag kreeg het Russische vaccin nog de onverwachte steun van de arts Alain Fischer, hoofd van het Franse nationale vaccinatieprogramma. Hij zei dat voor zowel het Russische als het Chinese vaccin geldt dat als ze veilig zijn en werken,

De EU heeft weer eens gefaald.

RVW

%d bloggers liken dit: