Sfeerbeelden natuurwandeling in Kontich (SF Regio Antwerpen)

Uit de zuidrand van Antwerpen kwam de vraag om ook daar eens te wandelen.

Nieuwe gezichten op de afspraak, maar ook een weerzien met mensen die we al kenden en voor wie dit een “thuismatch” was.

Wat een luxe ook: twee gidsen! Vera en Rita (ik hoop dat die naam juist is). Beide dames deden dat uitstekend, al is het wel handiger als de gids vooraan loopt 🙂. Maar wandelen met ons Seniorenforum is vooral ontmoeten en dat op een sportieve manier.

De “Edegemse Beekvallei” is een bescheiden natuurgebied tussen Edegem en Kontich: bij een burenoorlog is de vallei het slagveld want de beek is gelijk de grens. Langs de Edegemse kant heb je volkstuintjes die door nogal wat “Kontichers” bewerkt worden: oorlog zal er niet snel komen.

Een groenzone, enkele voetbalvelden groot, maakt dat we ook de gelegenheid hadden om langs wat cultureel erfgoed te wandelen. Aan het gemeentehuis van Edegem maakten we de groepsfoto.

Napraten deden we in “De Arend”, het seniorenlokaal van Kontich. Ik ben telkens verbaasd hoeveel er zelfs na twee uur wandelen nog niet gezegd is 🙂. Maar des te beter: zo blijft er nog genoeg te vertellen tijdens de eerstvolgende wandeling.

Al is onze eerste afspraak eentje om vooral te luisteren:

op vrijdag 30 september komt ons aller vriend Rob Verreycken zijn boek “Gids voor Frans-Vlaanderen” aan ons voorstellen.

Om 14.00 uur in het VB-secretariaat, Amerikalei 98, Antwerpen.

%d bloggers liken dit: