Teken van leven L: ‘jubileumnummer’

Vlaamse vrienden, senioren in het bijzonder,

Op 29 november 2020 begonnen we aan de Romeinse nummering. Maar daar gingen, vanaf 17 maart 2020, al wat “tekens” aan vooraf. De naam lag toen voor de hand: in tijden dat fysiek contact niet mogelijk was toch een band behouden met elkaar. Na de eerste tien schreven we optimistisch “een elfde moet u niet verwachten” Wat waren we naïef…
Midden de tweede volledige vergrendeling lag het voor de hand een eindeloze nummering te hanteren en kwamen we uit bij de Romeinen. En zo zijn we bij “L”, wat staat voor vijftig, een “jubileum”.
We behielden de naam al is de invulling vandaag gelukkig gericht op onze activiteiten. En eindigen we al lang niet meer met “hou corona buiten”. Sommige van deze tekens brachten droevig nieuws en ook nu ontsnappen we niet aan de rauwe werkelijkheid.


Met droefheid melden we het overlijden van de eeuwig blijmoedige Remi Alix, tachtig geworden,  levensgezel van Ria Kegels, vader en grootvader, goede vriend van velen. Niet enkel een in woord overtuigde; evengoed was Remi de man van de daad. Met zijn Leeuwenvlag in de hand op de 11 juli-viering of met een protestbord op de Vrijheidsmars te Mechelen of de solidariteitsactie te Puurs.
Overlijdenbericht: https://www.uitvaartcentrum.be/nl/rouwpagina/remi-alix-1941

Strijdbare senior, “vlagger” bij de sportmanifestaties in de stad die hij in zijn hart droeg: Antwerpen. En in die stad zijn haven waar hij tot op ’t laatst zijn enorme kennis inzake scheepsmotoren bleef demonstreren.

Vlaams Blokker van ’t eerste uur en blij dat we met Seniorenforum die radicale overtuiging blijven uitdragen. Hij was, altijd samen met Ria, steeds op de afspraak.

Remi zal gemist worden maar ’t is zeker zijn wens dat we verder gaan, dankbaar omdat we Remi mochten kennen en met diezelfde overtuiging als was hij onsterfelijk. Wat hij vanaf heden ook is.

“Hier en aan de overkant, daar en hier is Nederland.” En Dordrecht, in Zuid-Holland, is de oudste stad van Nederland.

Op zaterdag 4 juni kan je die met ons bezoeken. We werken hiervoor samen met VSF Kempen-Grobbendonk, en dat voor € 9 of € 6 (leden VSF).

Opstapplaatsen zijn brandweerkazerne Grobbendonk om 07.45, Rond Punt Wommelgem om 08.05 en Carrefour / Pizzahut Schoten om 8.30 uur.

Inschrijven kan tot 1 juni door betaling van de voor u geldende bedragen op rekening van Seniorenforum regio Antwerpen: BE66 9734 2502 5843 m.v.v. namen deelnemers en opstapplaats.

Dat rekeningnummer is vanaf nu het enige dat door ons in gebruik is, de vorige rekening werd afgesloten.


U kan op dit rekeningnummer ook uw bijdrage van € 15 storten als u wenst deel te nemen aan onze eerste regionaal seniorenfeest op dinsdag 21 juni, dag van de “Zomerzonnewende”.

Plaats van afspraak is het “Goorhof”, Kerklei 10 in St. Job, (Brecht), en het binnengebeuren start om 16.00 uur.

Vooraf kan u mee gaan wandelen: om 14.00 uur voor  een tocht van 7 km. en  om 15.00 uur een wandeling van 3 km. Gezond voor mens en dier.

Vertrek aan ’t Goorhof dat open zal zijn vanaf 13.30 uur.

Wat mag u van onze “Zomerzonnewende” verwachten?

Alvast een ogenblik om ons al die mensen te herinneren welke er niet meer bij kunnen zijn.

Poëzie, luisterliederen, teksten, samenzang krijgen ook een plaats, net zoals het ontsteken van het “vreugdevuur” al zal dat conform de brandveiligheid gebeuren.

Een heildronk op een goede oogst sluit de wende af en dan gaan we aan tafel!

U kan kiezen tussen stoofvlees, vol au vent of vegetarische lasagne. Uiteraard met bijgerechten als frietjes, kroketten, groenten..

In overleg met Paul, de voortreffelijke kok, zal het dessert fruit van eigen bodem zijn: aardbeien met vanille-ijs en slagroom.

Aan ’t Goorhof is een ruime parking en voor wie met De Lijn komt is er een bushalte (Kerklei) voor de lijnen 421, 601 en 621.

Zoals al vermeld: slechts € 15 p. p.  Bij uw overschrijving, graag voor 15 juni, zeker uw menukeuze vermelden + namen deelnemers.

Of u komt wandelen en dan wel de 7 of de 3 km hoeft u niet te melden, we zien dat wel ter plaatse. Wel vertrekken we met de groep(en) op tijd.

En van ’t een feest komt ’t ander. “Vlaanderen feest” vanaf 1 tot 11 juli. Wij “vieren” mee, uiteraard.

Thuis door van 1 tot 11 juli de Leeuwenvlag te laten klauwen aan de gevel. Dat kunnen we allemaal, dat vraagt geen moeite. Het is méér dan een vlag, het is een signaal: “Vlaanderen moet zichzelf bevrijden…”

We komen ook samen om te “vieren”!

Op zondag 3 juli in Grobbendonk, in Huize Machteld, Gilliam 8.

Vanaf 14.00 uur is de tuin open en het gekende “Braadfeest” is dit jaar aangevuld met wat “Sporenviering-elementen” zoals samenzang, wat teksten en een “gelegenheidsrede” door uw nederige dienaar. Maar u moet vooral komen voor de Kempense gezelligheid en de altijd heerlijke “braai”.

Ook dit is een samenwerking met VSF Kempen – Grobbendonk en dus verschillen de bijdragen: € 10 voor leden VSF, € 13 voor anderen.

Inschrijven door storting de voor u geldende bedragen op rekening van Seniorenforum regio Antwerpen: BE66 9734 2502 5843 m.v.v namen deelnemers + braadfeest. Graag voor 30 juni.

Zaterdag 9 juli “vieren” we met de fiets! ”Een feest van Leeuwen”.

Een gezinsfietstocht van een 23 km, met vertrek aan het Kasteel van Schoten om 14.00 uur. We fietsen langs veilige en groene wegen via ’s Gravenwezel en St. Job terug naar ons vertrekpunt. Onderweg kunnen we “bijtanken”.

Versier uw fiets of e-fiets met zwart-gele linten, vlaggetjes, gelijk wat.

Bijdrage is 5 euro ter plaatse en we ontvangen graag een seintje als u mee komt fietsen. seniorenforum.antwerpen@vlaamsbelang.org .

Zondag 10 juli  verzamelt het Vlaams Belang in Brugge. Meer info volgt.

En tenslotte op maandag 11 juli ontmoeten allen elkaar in het hart van Antwerpen, op het Hendrik Conscienceplein om 14.00 uur.

De Gulden Sinjoren en Voorpost slaan de handen in elkaar voor een hartverwarmende Sporenherdenking met als gastspreker Jurgen Ceder, ons allen bekend van “ ’t Pallieterke”.

Het is naar goede gewoonte een strijdbare “viering” en op een overvol plein maakt ze behoorlijk indruk op toeristen en wandelaars. Allen daarheen!

Tot slot nog dit: er was nooit een “L” teken gekomen ware er niet de bemoediging van zovelen onder u en de daadwerkelijke hulp van Mieke, Maria, Yvonne, Patt, Marianne, Lutgard, Brigitte en Lutje, de “damesclub” oftewel het bestuur van ons regionaal Seniorenforum. “Achter elke sterke man staat een sterke vrouw” hoort men wel eens. Welnu, achter deze man staan er acht!

Tot spoedig ziens op een van onze activiteiten.

Dirk, voorzitter Seniorenforum regio Antwerpen

Seniorenforum Antwerpen   seniorenforumantwerpen@telenet.be   seniorenforum.antwerpen@vlaamsbelang.org gsm: 0495 827 607   Rekeningnummer: Seniorenforum regio Antwerpen: BE66 9734 2502 5843  
datum tijdstipActiviteit  –  OnderwerpPlaats  Adreskostprijsopmerking
Zaterdag 4.6Busreis Biesbosch – DordrechtOpstapplaatsen: Grobbendonk – Wommelgem – Schoten€ 6 € 9Zie tekst
7-8-9. 6Driedaagse Straatsburg – ElzasOpstapplaatsen: Grobbendonk – Wommelgem – Schoten€ 140Inschrijving afgesloten
21.6 14, 15 of 16 hZOMERZONNEWENDE (Seniorenfeest)Feestzaal ’t Goorhof Kerklei 16, Sint Job (Brecht)€ 15Zie tekst
Zondag 3.7 Vanaf 14 hVlaanderen Feest 11 juli-vieringHuize Machteld Gilliam 8, Grobbendonk€ 10 € 13VSF  Kempen Regio Antwerpen
Zaterdag 9.7 14.00 h  “Een feest van Leeuwen-FIETSTOCHT” Schoten – ’s Gravenwezel – St.Job – Schoten  Voorplein Kasteel van Schoten Gemeentepark, Kasteeldreef€ 5Regio Antwerpen
Zondag 10.7 14.00 hSporenviering Vlaams BelangKruisvest Brugge Info volgt
Maandag 11.7 14.00 hGuldensporenherdenking Gulden Sinjoren & VoorpostHendrik Conscienceplein Antwerpen Info volgt
Zondag 17.7 14.00 h“Madonnawandeling”  Van ’t Begijnhof tot St. Jacobs en terugOssenmarkt Antwerpen€ 5Info volgt
Zondag 24.7 14.00 hLierke Plezierke 2 ‘We gaan de Nete op…”Hoofdtoegang St. Gummaruskerk Kardinaal Mercierplein, Lier€ 10Inschrijven verplicht
%d bloggers liken dit: