Teken van leven LXVI: “medioren..”

Vlaamse senioren & medioren,

ziehier onze nieuwe aanspreektitel. Veel verschil met wat u gewoon was is er niet, dus moest er iemand zijn die een beter begin in z’n pen heeft zitten, laat maar komen.

Senioren hoeft geen verklaring, “medioren” mogelijks wel. Medioren zijn mensen in de leeftijdscategorie tussen 50 en 67  jaar. Uw dienaar is een “medior”, voor wat dat waard is. 

Of u nu medior of senior bent: als u zich aangesproken voelt door onze activiteiten dan bent u gewoon welkom. 

Opdracht en doel vallen samen: voor wie er onlangs bijkwam herhalen we dat we in de éérste plaats een verenigings-vereniging zijn, al zijn we de seniorenwerking van het Vlaams Belang.

Zelf kennen we géén leden en naar een lidkaart van de partij zullen wij nooit vragen.

Belangrijkste voor ons is dus het samenzijn. Ook in  “de donkere dagen voor Kerstmis”. Zo waren er velen van ons mee met de bus naar Keulen, zo is er vandaag een groepsbezoek aan Sint-Niklaas.

En plannen we ons eigen eindejaarsfeest, onze “Winterzonnewende”, op dinsdag 20 december in Sint-Job. 

Ik kan u alvast verzekeren dat de bestuursleden, aangevuld met de experten Reinharda en Patrick, dit “Joelfeest” tot in de puntjes aan het voorbereiden zijn. Zelfs alcoholvrije Mede (honingwijn) is bestelt.

Wat houdt zo ’n “Joelfeest” nu juist in? 

We beginnen eraan om 16.00 uur, en dat doen we met het aansteken van een kaars onderaan de “joelkandelaar”. Dat “oude vuur” nemen we mee naar buiten. Vier fakkels komende uit de vier windrichtingen ontsteken het Joelvuur dat koude en duisternis verdrijft. En we drinken “Mede” bij een “winterwens”. 

Terug in de zaal volgt een ingetogen “zonnewende” met poëzie, muziek en enkele liederen samenzang waarvoor kunnen we rekenen op een “huisorkest”: Sieglind, Stef en Wieland.

Centraal staat de “joelblok” met daarin twaalf kaarsen. Voor elke kaars is er een spreuk en een gedicht, een lied of een stukje muziek.

Als alle kaarsen branden gaan we eten!

Kok Paul heeft het volgende voor ons in de pot: 

Pompoenroomsoep

Traag gegaard varkenshaasje met garnituur

Parelhoenstukjes in “fine Champagne-saus”

Vegetarische lasagne

(en om ’t laatste gaatje te vullen)

Appelstrudel met vanille-ijs en slagroom

Ook dat sluit aan bij de traditie van dit “voorchristelijk” feest dat model stond voor wat later Kerstmis zou worden: de overwinning van het licht op de duisternis, van het leven op de dood, een nieuw begin.

De “verjaardag van de zon” maar ook van “de nieuwe Adam”. 

Bij een feest hoort een geschenk!

Seniorenforum regio Antwerpen betaalt het verschil tussen wat jullie als bijdrage betalen – zijnde slechts 15 euro per persoon! – en wat de werkelijke kosten zijn.

Wel tijdig inschrijven: op 15 december sluiten we de inschrijvingen af.

Inschrijven doet u door betaling van die €15 op ons rekeningnummer:

BE66 9734 2502 5843 van Seniorenforum Regio Antwerpen met vermelding van namen deelnemers + Joelfeest. En “lasagne” vermelden als dit uw voorkeur heeft.

Intussen kunnen we al meegeven dat ook voor 2023 uw regionaal Seniorenforum al wat initiatieven op de kalender heeft staan.

Op maandag 16 januari gaan we wandelen in ’t Park van Brasschaat.

Op vrijdag 27 januari duiken we de actualiteit in met een Amerikalezing over “Omvolking” en wie kan dat beter dan Filip Dewinter?

In februari meer van dat: een museumbezoek, een Beethovenwandeing in Mechelen, een lezing door Luk Sermeus over Willem Van Oranje en ook een geleid bezoek aan het gerestaureerde Stadhuis van Antwerpen.

Daarover later veel meer.

We kijken er naar uit om velen van jullie te ontmoeten, te beginnen op dinsdag 20 december in Sint-Job.

Hartelijk,

Dirk, namens Seniorenforum regio Antwerpen.

Seniorenforum Regio Antwerpen   seniorenforumantwerpen@telenet.be   seniorenforum.antwerpen@vlaamsbelang.org gsm: 0495 827 607   Rekeningnummer: Seniorenforum regio Antwerpen: BE66 9734 2502 5843  
datum tijdstipActiviteit  –  Onderwerp 
Dinsdag 20.12 16.00 hWinterzonnewende: Het Seniorenfeest van Regio Antwerpen 
Maandag 16/1 14.00 h  Een winterse wandeling Park van Brasschaat   
Vrijdag 27/1 14.00 hAmerikalezing “Omvolking” 
ACTIVITEITEN VAN BEVRIENDE VERENIGINGEN IN HET ANTWERPSE
datum + tijdstipActiviteit  –  OnderwerpPlaats  Adreskostprijsopmerking
DoorlopendTentoonstelling: Pallieter en Filip De PillecynBormshuis Volkstraat 30, Antwerpen Organisatie: Bormshuis
Zaterdag 17/12 Vanaf 17.00 uurKerstfeest van VSF Kempen – GrobbendonkHuize Machteld Gilliam 8, Grobbendonk€8/€12Seniorenforum Grobbendonk
Zondag 19/3 14.30 uurVlaams Nationaal ZangfeestLotto-Arena AntwerpenvariabelA N Z
%d bloggers liken dit: