Ze krijgen er maar niet genoeg van…..

Antwerpen krijgt bedenkelijke primeur: grootste moskee van het land

In aanwezigheid van Filip Dewinter en Anke Van dermeersch protesteerde het Vlaams Belang dinsdagochtend tegen de komst van de grootste moskee van het land in Antwerpen. Filip Dewinter vraagt aan de federale regering om de verkoop nog tegen te houden en aan het stadsbestuur om een eventuele bestemmingswijziging van het pand te weigeren.

De 63e moskee van Antwerpen komt eraan. Met ca. 4.000 m² komt in Antwerpen de eerste megamoskee die tevens de grootste moskee van België wordt, ca. 1.500 m² groter dan de geplande Fatih-megamoskee in de Gentse rabotwijk. Om u een idee te geven, de totale oppervlakte van de Antwerpse Kathedraal is ca. 8000 m².

Straks meer moskeeën dan kerken

Als deze trend zich doorzet is in Antwerpen straks het aantal moskeeën groter dan het aantal kerken. Momenteel telt Antwerpen 93 kerken, waarvan er meerderen ontwijd en herbestemd worden.

Het stramien is altijd hetzelfde en even doorzichtig als doeltreffend: hoe meer moslims zich in onze stad bevinden en hoe meer die zich in wijken concentreren, hoe meer islamitische gebedshuizen er nodig zijn. Sluwe islampredikers spelen daar op in en overtuigen lokale moslimgemeenschappen om geld in te zamelen, organiseren benefiets, zoeken en vinden een locatie, huren of kopen het pand, krijgen de nodige vergunningen en klaar is kees. Vaak zijn nieuwe moskeeën ook uitbreidingen of verlengstukken van kleinere bestaande moskeeën die uit hun voegen dreigen te barsten.

Tijdens de voorstelling pleitte Antwerps boegbeeld Filip Dewinter voor een algehele moskeestop en het dichtdraaien van de geldkraan naar de islamitische zuil.

Bekijk hier het nieuwsfragment van VTM (vanaf 19:02)

Lees hier het artikel van Het Laatste Nieuws

%d bloggers liken dit: